R & D тим

Тим Структура:

Центарот за истражување и развој се состои од Моден дизајн, механички, електронски, софтвер, тестирање и управување со проекти.

1. Тимот на дизајн мода е специјализирана за дизајн облека стил и мостра одлуки во согласност со барањето на клиентите или развој на себе.

2. механички тим е специјализирана во 3D создавање и мувла дизајн. 

3. електронски тим е специјализирана за дигитални кола, LF вештачки коло, HF (RF) кола и моќ електронски коло дизајн.
4. тим Софтверот е специјализирана во MCU / DSP вградени firmware, PC апликација, ги прекине примената и iOS / Андроид апликација дизајн.
5. тестирање тим е специјализирана за детално тестирање за да се обезбеди совршен дизајн.
6. тим Премиерот е специјализирана за управување со работна сила, уреди, расходи / трошоци и време за да се обезбеди сите на проектот може да се заврши навремено и ефикасно.

Членови на тимот:

Главно се фокусира на независна R & D, дополнети со производство, учење и истражување. Речиси 100 добро образовани и искусни инженери, диплома или погоре е повеќе од 70%. Специјалност покрие моден дизајн, електронски комуникации, радио технологија, компјутери, софтвер инженеринг, механички дизајн, мувла дизајн, оптика, итн

members

Работното место и инструменти:

Центарот на R & D има 520 квадратни метри канцелариски и лабораторија. Работното место е убаво и се опремени со подолу ставки:
1. Оптички лабораторија, електронски лабораторија, со квалитет на фотолабораторија, клиничка лабораторија, лабораторија животната средина, темна соба, хемиска лабораторија и ЕМИ заштитен лабораторија.
2. Механички платформа дизајн вклучува, Про / Е (Creo), UG и Auto CAD
3. инструмент Електронско тестирање вклучува: високо осцилоскоп брзина, генератор на сигнал, моќ метар, спектрален анализатор, осветлување кутија, светломер, DC енергија на снабдувачот, инверторот AC енергија на снабдувачот, GPS сигнал повторувач, WIFI симулација платформа и SMT машина.
4. Софтвер инструмент дизајн вклучува: 32bit, 16bit, 8bit MCU инженеринг одбор и DSP инженеринг одбор.
5. R & D систем за управување.

 workplace

Интелектуална сопственост:

Ние се фокусира на акумулација на интелектуална сопственост. До 2-ри дел од сезоната на 2018 година, добивме 18 изум патенти, 28 патенти и корисен модел патенти 4 изглед, оствари 2 истражувачки научен проект со науката и технологијата поделба на Dongguan и мали / средни поделба на претпријатието Dongguan. Од друга страна, имаме многу други нови изум патенти и корисен модел патенти во очекување.

 1527652174242771

Управување со тим:

Поради производ R & D работа е комплексна работа и лица кои се ангажирани во R & D мора да бидат специјализирани за одредена област, нашите R & D управување со е со користење на распределба матрица персонал, определи секоја проектниот персонал со хоризонтална уредување и да го одредите вертикална талент на одредена тема со вертикална поставеност . 

На хоризонтално управување со проекти, имаме се доделени од оној кој е запознаен со производот структура и перформанси, како и добар во распределбата и координација на ресурси. Тие најчесто се искусни технологија експерт или постар експерт за менаџмент. 

На вертикални управување со проекти, ние ги користиме на оној кој е запознаен со познавање на производот, ригорозни науката и инженеринг размислување способност и процесот на производство. Повеќето од нив се одлични инженер.